«Перспектива міста» фіксує кричущі факти порушень виборчого процесу в Кропивницькому (ФОТО, ВІДЕО)

25.10.2020 10:04
image

У Кропивницькому на виборчій дільниці  № 350930, що по вулиці Чернишевського, 36, спостерігачі та кандидати в депутати зафіксували численні порушення під час місцевих виборів сьогодні, 25 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, з початку відкриття виборчої дільниці члени виборчої комісії не встановлювали особу громадян, які голосують – не просили їх зняти маску. Порушення фіксувала, зокрема, кандидат в депутати міськради від «Перспективи міста» Олександра Ткаченко.

«Дільниця, на якій перебувають наші спостерігачі та кандидат, має статус звичайної. Тут фісуються численні порушення порядку видачі бюлетенів для голосування, фіксуються порушення таємності голосування. Тобто в кабінку для голосування заходить інша особа інколи без повідомлення про це голови комісії або члена дільничної виборчої комісії. Це є правопорушення, про що складаються відповідні документи. Також є порушення стосовно того, що не перевіряють члени виборчої дільниці, які видають бюлетені, особу виборця. Встановлення особи шляхом знімання захисної маски, як це передбачено актами ЦВК, не відбувається. А без знімання маски просто неможливо встановити, хто отримує бюлетень, тому що паспорт подається, а невідомо, хто за маскою стоїть. Не всі виборці знімають маски при видачі бюлетенів. Ми викликали поліцію», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR Олександра Ткаченко.
image
image
image
image
image
image
image
image

На фото та відео зафіксували і те, як одна і та ж людина заходила до кабінки разом із виборцем. Крім того, виборець не повідомляла нікого з членів комісії про те, що бажає скористатися допомогою при голосуванні. Ще одне порушення – в тому, що людина, яка заходила з виборцем в кабінку спільно з ним кидала бюлетені.

На місці працюють також офіційні спостерігачі кандидата на посаду міського голови Кропивницького Артема Стрижакова.

«Безпосередньо порушення фіксувалися спостерігачем на цій виборчій дільниці та кандидатами в депутати міської ради Кропивницького, фіксувалося це на відео», - зазначив спостерігач кандидата на посаду міського голови Кропивницького Артема Стрижакова Денис Лінчевський.

Голова виборчої комісії відмовилася надавати будь-які коментарі журналістам. Члени комісії зазначили, що пропонують знімати маски виборцям. Однак, згідно з постановами Центральної виборчої комісії, кожен виборець зобов’язаний знімати захисну маску для встановлення особи.  

image
image
image

На місце прибули патрульні поліцейські, а також слідчо-оперативна група. Нині кандидати від «Перспективи міста» написали відповідні заяви про зафіксовані порушення.

image
image
image
image
image
image

 

 

 

 

Переглядiв: 4409