«Перспектива молоді» зі школярами зібрала макулатуру, щоб висадити нові дерева у Кіровограді (ФОТО)

01.05.2019 09:50
image

У рамках проекту «Нове дерево», який ГО «Перспектива молоді» започаткувала у вересні 2018 року, проходить висадка 300 саджанців декоративних дерев на територіях шкіл обласного центру. Про це медіапорталу DOZOR повідомили члени громадської організації.

Так, протягом цього навчального року у низці міських шкіл були встановлені спеціальні бокси, у які учні складали макулатуру – непотрібні зошити, реферати, тощо. За період проведення акції було зібрано близько п'яти тонн макулатури. ГО «Перспектива молоді» здала її на переробку і в результаті було отримано 15 000 грн. На ці кошти придбали 300 саджанців. Сорти дерев обирали самі школи, як і місця висадки саджанців на територіях навчальних закладів.

Дерева висаджуються активістами «Перспективи молоді» спільно зі школярами, які в подальшому доглядатимуть нові дерева.

 «У нас знищується велика кількість зелених насаджень. Ми запустили проект «Нове дерево», щоб місто було зеленим і дихало. Відгукнулися багато шкіл міста. Дітям так сподобався процес, що вони під час висадки давали деревам імена класиків української літератури», - говорить голова громадської організації «Перспектива молоді» Дмитро Бабак.

Найактивнішими виявилися школи №№ 25, 5 і 16. Вони вже отримали заохочення і відзнаки «Eco-friendly school». За словами громадського діяча, голови ГО «Перспектива міста» Артема Стрижакова, такі молодіжні проекти будуть підтримуватися і надалі.

image
image
Переглядiв: 1963