Під будівлею міськради Кропивницького мітингують підприємці ринку «Європейський» (ФОТО)

18.08.2020 09:01
image

В обласному центрі під будівлею міськради мітингують кількадесят підприємців ринку «Європейський» за право працювати на своїх робочих місцях за договором сьогодні, 18 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, підприємці купили робочі місця та магазини на ринку. Однак пізніше їм повідомили, що це вже не їхня власність.

«Всі місця були викуплені підприємцями. Як потім з’ясувалося, незаконним шляхом було оформлено право власності на іншу особу. Коли ми дізналися про це, то почали намагатися повернути собі право на свою власність через суди з адвокатами та через обласну адміністрацію. Ми багато разів зверталися до мера міста, але реакції ніякої немає. Була лише одна відповідь про те, щоб ми зверталися до власника», - розповіла підприємець Тетяна Данілова.

За словами Тетяни Данілової, вони вже не вперше влаштовують акції та звертаються до депутатів.

«Нас намагаються змусити підписати договори. Тут такі умови, що якщо три дні не сплатили за оренду магазину, то вони мають право відчинити, забрати майно та продати його. Якщо раптом щось залишиться, то вони можуть нам віддати те, що їм не знадобилося або що залишилося від продажу», - додала підприємець.

За словами підприємців, протягом трьох років вони відстоюють свої права працювати на робочих місцях, адже з боку власників були спроби їх вигнати звідти. Крім того, підвищувалася вартість оренди, зокрема, з 130 гривень до 350. На щастя, через протести людей все ж орендна плата знизилася до 250 гривень. Наразі вони працюють без договорів.

«Я відстоюю інтереси своєї сім’ї. З 2006 році ми купили три робочі місця. На той момент це було 6 тисяч доларів. Ми брали кредит у банку, а потім дізналися, що це вже не наші місця. У мене всі квитанції є на купівлю цих робочих місць. Люди сплачували від 2 до 25 тисяч доларів за магазини.  У мене чоловік і син працюють на ринку. Ми переказували кошти не раз, але нам банк повертав цю орендну плату. Ми не хочемо безкоштовно працювати. Ми хочемо підписати договір і сплачувати оренду», - обурюється учасниця мітингу Лариса Саломенікова.

Підприємці просять владу зобов’язати провести реєстрацію ринку «Європейський» та внести Держреєстр, перевірити виконання рішення міськради щодо цільового використання виділеної земельної ділянки під розміщення ринку, а також чи виконуються істотні умови договору оренди землі.

Крім того, серед вимог є перевірити правомірність наданні міськрадою свідоцтв на право власності на нерухоме майно та документів, на підставі яких вони були видані, забезпечити права підприємців.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1264