Під час ворожої атаки на Полтаву загинув захисник з Кіровоградщини Денис Терновський

09.09.2024 16:27

Під час ворожої атаки на Полтаву 3 вересня, поранення отримав захисник з Світловодська Денис Терновський. 5 вересня він помер у лікарні. Захиснику було 37 років. Про це повідомляється на сторінці Світловодської громади у Фейсбук.

Закінчив 9 класів місцевої ЗШ №2, після чого навчався у Світловодському політехнічному фаховому коледжі на факультеті радіоелектронного-приладобудування. Згодом закінчив Державний технологічний університет м. Черкаси, за фахом - «Компʼютерна інженерія».

Після навчання працював торговим представником у БК «Дніпро».  З початку повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю, возив продукти харчування до м. Бучі, зокрема, допомагав розбирати завали.

Рідні розповідають: «Денис дуже багато волонтерив, завжди з усіма знаходив спільну мову, спокійний, люблячий, врівноважений. Завжди знаходив вихід з будь-якої ситуації, відповідальний до роботи».

З самого початку війни Денис не міг стояти осторонь, не зважаючи на «білий квиток» з діагнозом - вада серця, він постійно намагався стати на захист рідної землі. Хоча у військкоматі захиснику 4 рази відмовляли, мобілізувався Денис до лав ЗСУ 13 червня 2024 року.

Спочатку Денис проходив військову підготовку у Чернігівській області. Згодом був направлений на Сумський напрямок.

Служив солдат Терновський на посаді звʼязківця.

Після був направлений на навчання у м. Полтава. У Полтаві захисник мав закінчити навчання та їхати у Донецьку область стримувати ворожу навалу.

На жаль, трагедія 3 вересня у м. Полтаві сколихнула всю Україну, російські терористи обстріляли Полтавський військовий інститут зв’язку. Страшною ця новина по особливому стала і для родини Дениса, який в той момент знаходився там і отримав тяжкі поранення. Захисник був госпіталізований до лікарні, переніс 4 операції, але 5-та операція стала останньою для Дениса, 5 вересня 2024 року його серце зупинилося.

У Героя залишилися дружина, одинадцятирічна донька та двоє сестер.  

Переглядiв: 502