Підозрювані у вбивстві іноземця в Кіровограді сидітимуть вдома

14.12.2018 12:48
image

Двом підозрюваним – замовнику та пособнику вбивства 40-річного іноземця на вулиці Великій Пермській змінили запобіжний захід через брак доказів вчора, 13 грудня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в апеляційному суді.

При цьому, особа, підозрювана у замовному вбивстві, перебуває під вартою та не оскаржував ухвалу щодо свого арешту.

Трьом підозрюваним у замовному вбивстві – ймовірним  замовнику,  пособнику та виконавцю районний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокати підозрюваних подали апеляційні скарги, в яких вказано, що обґрунтованість підозри  є не доведеною, серед наданих органом досудового розслідування доказів лише протокол допиту ймовірного виконавця вказує на можливу причетність підозрюваних до вчинення кримінальних правопорушень.

Документальне підтвердження наявності судимостей  у підозрюваних  громадян в  матеріалах клопотань відсутнє та стороною обвинувачення до суду не надано.

Наявність всіх ризиків, визначених ст. 177 КПК України, органом досудового розслідування не доведена, як і не доведено, що забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного можливе лише за умови застосування виключного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, і застосування більш м’якого запобіжного заходу є недостатнім для запобігання наявним ризикам.

Суд врахував, що замовник раніше не судимий, одружений, має постійне місце проживання, за станом здоров’я наразі має загострення хронічного захворювання Пособник також раніше не судимий, має на утриманні двоє малолітніх дітей, позитивно характеризується по місцю проживання. Відтак двом підозрюваним змінили запобіжні заходи з тримання під вартою на домашній арешт та скасували рішення районного суду. Підозрюваним забороняється протягом строку дії ухвали суду залишати житло за адресою проживання у період доби з 19:00 до 8:00.

Нагадаємо, 6 листопада в обласному центрі на вулиці Верхній Пермській невідомий вистрілив у чоловіка. Подія сталася близько 22:00 неподалік магазину «ФайноМаркет». Свідки події почули постріли та побачили двох нападників над чоловіком, який лежав на асфальті. Згодом один з нападників вистрілив у вже лежачого чоловіка. Потерпілий загинув на місці події.

 

Переглядiв: 903