Підозрюваний у побитті працівника міської ради Кропивницького сидітиме під домашнім арештом

16.12.2020 14:02
image

29-річний уродженець міста Долинська Святослав Ткаченко, якого підозрюють у побитті працівника спецінспекції у Кропивницькому, сидітиме під домашнім арештом. Таке рішення прийняв суддя Ленінського районного суду сьогодні, 16 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

За даними досудового розслідування, 5 жовтня близько 8-ї години двоє невідомих напали на працівника спецінспекції міської ради міста Кропивницького Бoгдaна Гoлубничого у під‘їзді будинку, де він мешкає. У результаті потерпілий отримав тяжкi тiлеснi ушкoдження, йому дiaгнoстувaли пеpелoм oснoви чеpепa.

Згодом правоохоронці встановили особу підозрюваного, якого впізнав потерпілий.

Вже 14 грудня Святославу Ткаченку повідомили про підозру.

Як з‘ясували слідчі, цього дня підозрюваний разом зі своїм товаришем на автомобілі ВАЗ 2114 перебували у місті Кропивницький. Дану інформацію підтвердив і підозрюваний Ткаченко, однак свою причетність до побиття Голубничого заперечує.

Нині слідство перевіряє причетність до справи друга Ткаченка.

Під час судового засідання прокурор подав клопотання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стоком на 60 діб.

Така міра запобіжного заходу аргументована тим, що підозрюваний раніше притягувався до відповідальності за нанесення легких тілесних ушкоджень і може здійснювати тиск на потерпілого або ж переховуватися від слідства.

У свою чергу адвокат підозрюваного клопотав обрати йому міру запобіжного заходу у вигляді домашнього нічого арешту, оскільки Святослав Ткаченко має укладений договір праці з одним із підприємців, тому у денний час він повинен бути на робочому місці.

У результаті суддя прийняв рішення застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт строком на два місяці.

Зауважимо, нападнику інкримінують ч.2 ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження). У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років.

Переглядiв: 1596