Підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко не випустили з-під варти

21.08.2019 13:54

У апеляційному суді Кропивницького відбулося засідання по справі підозрюваного у вбивстві 16-річної жительки села Суботці Діани Хріненко сьогодні, 21 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, адвокат підозрюваного Олександра Урсаленко подав апеляційну скаргу через незгоду із запобіжним заходом для 28-річного підозрюваного Миколи Середницького. Минулого тижня Ленінський суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тож сторона захисту клопотала про обрання будь-якого запобіжного заходу, який не пов'язаний з ізоляцією підозрюваного.

За словами адвоката, є свідки, які спілкувалися особисто з 28-річним підозрюваним у ніч з 24 на 25 серпня минулого року, саме тоді 16-річна Діана Хріненко зникла у селі Суботці. Адвокат зазначив, що свідки були допитані слідством і попросив запросити їх для допиту у суді. Однак суд не підтримав клопотання щодо їх допиту.

На думку адвоката, є розбіжності у інформації заступника керівника Національної поліції В’ячеслава Аброськіна (допис у мережі Фейсбук від 12 лютого) щодо зґвалтування та вбивства Діани та матеріалів слідства, де вказано, що зґвалтування не було. Нагадаємо, рештки дівчини знайшли у полі біля села Новополяна 26 березня.

Крім цього, Олександр Урсаленко стверджував, що сліди крові, які знайшли на чохлах автомобіля підозрюваного, і належать вбитій дівчині, з’явилися там невипадково, адже в матеріалах експертів були дослідження крові потерпілої Діани Хріненко, тож прокуратура нібито мала запаси її крові.

«На сьогоднішній день для порівняльного аналізу бралися зразки крові у Хріненко, запас крові був», - зазначив адвокат.
«Хотілося б трохи поправити та зупинитися на одному моменті:  сторона захисту зазначала, що була кров, відібрали якісь зразки. Хотілося б звернути увагу суддів на те, що тіло було приховане, присипане землею. Після виявлення протягом  8-9 місяців на ньому відбулися гнилісні зміни, описом розслідування було вказано, що зразки крові неможливо було отримати. Крові не було. Шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи з стегнової кістки було встановлено профіль ДНК», - наголосив прокурор.

На цьому судові дебати завершилися. Після відвідування нарадчої кімнати судді повідомили, що апеляційна скарга сторони захисту залишається без задоволення. Відтак Микола Середницький протягом 60 діб залишиться під вартою.

image

Нагадаємо, у с. Суботці Знам’янського pайону майже рік тому зниклa 16-річна  Діaнa Хpіненко.  Дівчина пішла на святкування Дня Незалежності та додому так і не повеpнулася. Тіло було знайдене цьогоріч на території Знам’янського району, а прощання з дівчиною відбулося 26 липня. Вже 14 серпня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві дівчини. 

 

Переглядiв: 3754