Підозрюваного у знищенні дерев на 3,8 мільйонів на Кіровоградщині судитимуть

30.06.2020 07:41

Підозрюваного у знищенні дерев на території Світловодщині на 3,8 мільйонів гривень судитимуть. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, слідчі поліції завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням жителя Полтавщини у незаконній порубці дерев у захисних насадженнях на суму 3,8 млн грн.

Зібрані в ході досудового розслідування докази та висновки судових експертиз підтвердили, що вказаний громадянин упродовж 2019 – 2020 років незаконно знищив більше 1400 дерев різних порід у чотирьох захисних насадженнях на території Світловодського району. У ході розслідування арештували знаряддя незаконної порубки та вилучили деревину в кількості 35 м3.

Обвинувальний акт за ч.4 ст.246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев у захисних насадженнях, що спричинила тяжкі наслідки)скеровано до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

За скоєне чоловіку загрожує покарання на строк від п’яти до семи років позбавлення волі. Окрім того, місцева прокуратура заявила цивільні позови у кримінальному провадженні про відшкодування 3,8 млн грн.

Переглядiв: 697