Підприємство з Кіровоградщини заборгувало понад 170 тисяч гривень зарплати

26.10.2020 14:30

Підприємство з Маловисківського району заборгувало понад 170 тисяч гривень заробітної плати. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпраці області.

За інформацією, підприємство займається виробництвом машин та устаткування для сільськогосподарської техніки.

Під час інспекційного відвідування фахівці встановили, що станом на 1 жовтня на підприємстві існувала заборгованість із заробітної плати на суму 536 тисяч гривень за травень – серпень поточного року. Однак про це підприємство не звітує до органів статистики.

У жовтні поточного року заборгованість частково погасили. Наразі її сума становить 179,1 тисяч гривень за серпень поточного року. Водночас заробітна плата за вересень не виплачувалася.

Так, матеріали передані до Маловисківського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області як такі, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 175 Кримінального кодексу України (невиплата заробітної плати понад місяць).

Керівнику товариства внесли припис про усунення виявлених порушень ч.1 ст.115 Кодексу законів про працю України щодо строків виплати заробітної плати, ст.116 зазначеного вище Кодексу щодо строків розрахунку зі звільненими працівниками, ч.3 ст.15 Закону України «Про оплату праці» щодо першочерговості виплати заробітної плати.

Невиконання припису інспектора праці про усунення виявлених порушень тягне за собою накладення штрафних санкцій на підприємство, передбачених ч.2 ст.265 Кодексу законів про працю України.

Переглядiв: 754