Підприємці кіровоградського ринку влаштували мітинг і бойкот (ФОТОРЕПОРТАЖ)

02.10.2017 12:47
imageКілька десятків підприємців, які мають торговельні точки на ринку «Європейський», що у Кіровограді, протестували проти підвищення вартості оренди торговельних площ сьогодні, 2 жовтня. Про це повідомляє DOZOR.
Так, згідно з оголошеннями, які розміщені на території ринку, вартість орендної плати підіймається на 40% і становитиме 250 гривень за один квадратний метр.
«На минулому тижні написали оголошення, що буде підвищуватися плата за оренду місця на 40%  через підняття аналогічних тарифів у Одесі, Харкові», - каже підприємець Марія Дроботова.

До мітингувальників вийшов директор ТОВ «21 век» Ігор Захаров.

«Я зібрання не збирав, але вийшов до вас. Всіх цікавить підняття орендної плати. Був проведений моніторинг по іншим областям та містам. Підвищення обґрунтоване, ми плануємо капітальний ремонт тут» , - заявив Захаров.
«Квадратний метр, який вони орендують тут, вони потім продають іншим підприємцям за більші гроші. Ми маємо обґрунтування нових цін. Ці кошти підуть на заміну кабелів, часткову модернізацію ринку. Наразі тут орендують точки десь 800 підприємців», - повідомила економіст ринку «Європейського» Ольга Бойко.
«Ми зараз платимо орендну плату 720 гривень у місяць за шматочок землі. Ролети ми купили, вони наші. Ми ремонтуємо самі все. Після підвищення оренди ми будемо платити 1500 гривень, а це дуже багато, ми стільки не заробляємо. Ми не згодні на нові умови», - говорить підприємець Тетяна Чемерисіна.
«На комунальному ринку «Шахтарський» вартість оренди - 98 гривень за квадратний метр. На ринках, які знаходяться у приватній власності, ціна 150-170 гривень. Ми не маємо права втручатися у господарську діяльність, можемо тільки надавати рекомендації. Будемо говорити і з керівництвом ринку, і з підприємцями. Треба сісти за стіл переговорів та поспілкуватися», - сказав на мітингу начальник міського управління торгівлі Сергій Горбовський, який, як відомо, раніше був керівником «Європейського ринку».

Як відомо, «Європейський ринок»  пов’язують з бізнесменами  Ларисою та Миколою Онулами («Корпорація ХХІ століття»).

Як раніше повідомляв DOZOR,  «Європейський ринок»  виставили на торги через іпотечні борги, йдеться у інформації системи електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ». Стартова ціна 7,2 мільйони гривень. Земля, на якій розташований ринок, перебуває у комунальній власності міськради.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2981