Підприємця одного з магазинів Кропивницького оштрафували на 14 тисяч

07.08.2020 06:10

В обласному центрі підприємця магазину оштрафували на 14 тисяч через неправильно марковану харчову продукцію. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, фахівці здійснили плановий захід державного нагляду (контролю) магазину, в асортименті якого представлені рибопродукти та снеки. Під час перевірки встановили порушення вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Так, в магазині були відсутні супровідні документи про продукцію, що реалізовувалася. Також фахівці встановили, що 34 види продукції завезли до торговельного закладу на один та на два дні раніше за дату виготовлення цієї продукції, яка вказана на етикетках.

Йдеться про рибні продукти (вомер, плотва, тарань, корюшка, судак, ікряники, восьминіг, кальмар, філе окуня, стружка тунця, янтарна, філе тріски), м’ясні продукти (ковбаски, індичка, конина, сушена курятина) та снеки (фісташки, мигдаль, арахіс, злаково-горіхова суміш, кукурудза, сулугуні тощо).

Це свідчить про реалізацію харчових продуктів, маркування яких не відповідає законодавству про інформацію для споживачів про харчові продукти, за що передбачена відповідальність відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

За порушення вимог чинного законодавства на фізичну особу-підприємця було накладено штраф у розмірі 14 169 гривень.

Переглядiв: 2095