Підприємця оштрафували на 30 тисяч за недопуск інспектора Держпродспоживслужби до перевірки

30.09.2020 11:46

В обласному центрі підприємця продуктового магазину «Гастроном», який не впустив до приміщення інспектора Держпродспоживслужби для перевірки, оштрафували на понад 30 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

За інформацією,  під час проведення позапланового заходу державного нагляду інспектори не змогли виконати покладені на них обов’язки через створену фізичною особою-підприємцем перешкоду.

Представниця магазину відмовила в допуску посадових осіб до проведення перевірки, чим порушила вимоги п. 1 ч. 1 ст. 16 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (далі – Закон). За це передбачена відповідальність згідно з п. 17 ч. 1 ст. 64 вищевказаного Закону.

Факт відмови зафіксувала поліція, склавши відповідний акт. Окрім того, зробили відеозапис, що також підтверджує факт недопуску, та протокол про порушення чинного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів тощо.

На підприємця наклали штраф у сумі 33 061 гривень. Однак вона відмовився сплатити штраф, тож матеріали справи направили до державної виконавчої служби, яка стягнула зазначену суму з фізичної особи-підприємця.

Переглядiв: 1076