Підвали у Центральному сквері Кропивницького засипають -  МакДональдз

11.11.2021 16:36
image

МакДональдз повідомив про старт реконструкції Центрального скверу, в рамках якої засипають підвали, що розташовані на вулиці Гоголя з боку зупинки громадського транспорту. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією представника орендаря земельної ділянки Дмитра Костишина, експерти перевірятимуть наявність на території скверу додаткових підвалів чи аварійних пустот.

"Орієнтовна площа підвалів, які зараз засипають, близько 100 квадратних метрів. Ми вже замовили геологорозвідувальні роботи, які будуть проводитися в центральній частині скверу. Зараз ні в кого немає точних даних чи є якісь додаткові підземні проходи чи пустоти від цього підвалу. Тому ми пересвідчимося, що під час реконструкції будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб сквер і надалі залишався безпечним для відвідувачів”, -  розповів Дмитро Костишин.

У рамках проведення вказаних заходів видалили два дерева, які  розташовані безпосередньо над підвалом, третє намагаються зберегти.

Окрім засипання підвалів, виконають також демонтажні роботи. Ідеться про демонтаж лавок, баків для сміття, зняття плитки, яку передадуть на баланс комунального підприємства “Благоустрій”. Видалять і старі інженерні мережі, кабелі для освітлення тощо.

У період підготовки до скверу заведуть тимчасові комунікації, щоб забезпечити електроенергію та водопостачання для техніки, яка працює у рамках підготовчих робіт.

"Після  завершення демонтажу лавок, баків для сміття, плитки плануємо санітарну обрізку дерев згідно з правилами та нормами. Зрізи будуть оброблені спеціальним розчином для дезінфекції та герметизації, запобігання обмороження дерев під час зими", - розповів Дмитро Костишин.

Як зазначив представник орендаря земельної ділянки Дмитро Костишин, у процесі підготовчих робіт у сквері дерева не видаляли, окрім тих двох, які над аварійним підвалом.

 

Переглядiв: 2309