Після мітингу батьків міська влада поверне безкоштовне харчування дітям АТОвців

10.01.2019 12:15

За два дні після мітингу батьків міська влада вирішила звільнити дітей учасників АТО від оплати за харчування в  закладах освіти. Відповідний проект рішення зі змінами опублікований на сайті міської ради, інформує медіапортал DOZOR.

Так, у змінах до проекту рішення йдеться про включення дітей військових АТО та ООС до переліку пільгових категорій. Відтак вихованці дошкільних закладів та закладів освіти матимуть право харчуватися безкоштовно, як і діти інших пільгових категорій, зокрема, діти чорнобильців, воїнів-афганців та загиблих учасників АТО (ООС).

За коментарем щодо причин таких змін медіапортал DOZOR звернувся до начальника міського управління освіти Лариси Костенко.

«Це доручення міського голови. Щодо фінансування – це питання є технічним, і його вирішує міська влада. Цей проект рішення мають підтримати депутати міської ради під час сесії», - зазначила посадовець.

Нагадаємо, наприкінці року депутати міськради підтримали проект рішення «про організацію харчування учнів та вихованців пільгових категорій в закладах освіти на 2019 рік». У перелік пільговиків не увійшли діти учасників АТО, що стало причиною для обурення батьків.

Цього тижня в обласному центрі перед будівлею міськради відбувся мітинг через прийняте депутатами рішення, яке скасовує пільги на безкоштовне харчування вихованців дитсадків – дітей учасників АТО та ООС. За словами організатора мітингу Світлани Ткаченко, більшість батьків вважають скасування пільг на харчування для дітей учасників АТО, які є вихованцями дитсадків та шкіл, неповагою до захисників.

В результаті представники міської влади та управління освіти згодилися допрацювати дане рішення.

 

Переглядiв: 669