Після сказу лисиці у Кіровограді вакцинували більше сотні тварин

21.01.2018 09:10

Після виявлення скаженої лисиці у приватному домоволодінні на території селища Нового довелося вакцинувати проти сказу більше сотні домашніх тварин. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив заступник начальника міського управління Держпродспоживслужби Руслан Крайносвіт.

«Домашні собаки задавили лисицю. Після цього випадку господар домоволодіння звернувся в управління Держпродспоживслужби, труп лисиці направили до Кіровоградської регіональної лабораторії ветеринарної медицини, де був поставлений діагноз, що тварина була хвора на сказ. Наступного дня наші спеціалісти виїхали на місце події і вакцинували у домоволодінні 5 голів собак, 6 голів котів, а також козу, провели на подвір’ї дезінфекцію», - розповів Крайносвіт.

За словами Руслана Крайносвіта, через випадок сказу фахівці управління визначили радіус території можливого ураження тварин та провели вакцинацію тварин на сусідніх вулицях селища Нового.

«Працівники міської державної ветеринарної лікарні виїхали двома автомобілями та провакцинували від сказу 175 домашніх улюбленців. Ми звертаємося до громадян з проханням вакцинувати своїх домашніх тварин. У нас є вакцина, у нас є спеціалісти і резерв вакцини, є планові щеплення. Містяни можуть звертатися до державних установ ветеринарної медицини для того, щоб безкоштовно провакцинувати тварин», - додав фахівець.

Нагадаємо, 4 січня у Кіровограді на вулиці Калиновій, що у селищі Новому, виявили скажену лисицю. За інформацією, тварину загризли собаки на  приватному подвір’ї.

Довідково:

Сказ – гостре інфекційне захворювання, яке передається від хворих тварин людям шляхом покусів, пошкрябин чи ослинення.  Захворювання сказом як у людини так і тварини завжди закінчується смертю. Найбільшу небезпеку представляють коти, собаки, лисиці, гризуни, також хворіють на сказ сільськогосподарські тварини (корови, вівці, кози, коні, кролі та інші).

Збудник хвороби – вірус знаходиться в мозковій тканині та слині хворих тварин.

Переглядiв: 1523