Після вибуху газу у Кропивницькому фахівці виміряли якість повітря в місті

13.06.2024 11:57

У Кропивницькому фахівці санітарно-гігієнічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за запитом міської влади долучилися до виміру якості атмосферного повітря на місці вибуху, що стався в приватному секторі. Про це повідомляють в установі, інформує медіапортал DOZOR. 

За межами території вибуху хімічні показники вимірів атмосферного повітря відповідають нормативним значенням. Загрози для населення на даний час відсутні.

За словами головної державної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук, фахівці Центру щоденно проводять моніторинг атмосферного повітря на територіях області.

Нагадаємо, сьогодні вночі стався вибух газоповітряної суміші без послідуючого горіння у приватному житловому будинку. Травми отримали двоє дітей 2015 та 2017 років народження, яких у стані середньої тяжкості госпіталізували до Кіровоградської обласної дитячої лікарні, зруйновані дві зовнішні стіни, частково покрівля, міжкімнатні перегородки, вибито вікна та двері у двох квартирах житлового будинку на площі 20 м2.

Переглядiв: 911