Питання щодо харчування кропивницьких школярів розглядатимуть на наступній сесії

08.10.2019 11:24

У міськраді під час сесії відтермінували голосування за проект рішення «Про встановлення вартості харчування учнів1-4 класів закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького» сьогодні, 8 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до кінця року на організацію безкоштовного харчування не вистачає 2 мільйона 700 тисяч гривень до кінця року.   За проектом рішення, планується встановити з 28 жовтня по 31 грудня 2019 року вартість харчування (сніданок) для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького не пільгових категорій 10 грн (4 грн – кошти місцевого бюджету (40% від вартості харчування), 6 грн – кошти батьків (60% від вартості харчування).

«На початку 2019 року ми знали, що до кінця року не вистачить коштів на організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, - повідомила начальник міського управління освіти Лариса Костенко. - Ми пропонуємо перейти на змішану систему харчування така система існує в дошкільних навчальних закладах, тому ми пропонуємо таку систему. 62% батьків виявили бажання доплачувати за сніданки. 27% не будуть доплачувати, 11% - це пільговики.

Після обговорення проекту рішення міський голова Андрій Райкович запропонував відтермінувати розгляд даного питання.

Переглядiв: 1740