«Pitbull» допоміг кіровоградським патрульним зловити кількасот п’яних водіїв

19.11.2018 13:05
image

Активісти громадського проекту «Pitbull» протягом півроку роботи допомогли патрульним затримати водіїв, які кермували транспортними засобами у нетверезому стані. Про це під час прес-конференції повідомив організатор проекту Олексій Тихонов сьогодні, 19 листопада, інформує медіпортал DOZOR.

«Ми збираємося близько 23:00, а починаємо працювати о 00:00. Робимо розподіл автомобілів по мікрорайонам: біля клубів, магазинів. Коли є підстави вважати, що водій кермує у нетверезому стані, ми телефонуємо на 102 і правоохоронці прибувають на місце та перевіряють, в якому стані водій. У нас навіть є свої люди у клубах, які спостерігають за тим, які люди вживають алкоголь і в якому стані виходять із закладу і сідають за кермо», - розповів Олексій.

За статистичними даними патрульної поліції області, протягом півроку на нетверезих водіїв було складено понад 400 протоколів. Були випадки, коли протягом однієї ночі на зухвалого п’яного керманича тричі складали адміністративні протоколи.  

«За півроку роботи патрульна 460 адмінпротоколів за статтею 130. Відсотків 25-30 таких протоколів було складено завдяки активістам – учасникам громадського проекту «Pitbull». Завдяки хлопцям  було зафіксовані правопорушення, зокрема, кермування автомобілями у нетверезому вигляді. Зараз у нас є судові рішення за 226 –протоколів, за 150 з яких було прийнято рішення позбавлення права на керування транспортними засобами. Інші судові рішення стосувалися стягнення штрафів без позбавлення права кермування транспортними засобами.  Мета патрульної поліції та учасників проекту – зробити місто безпечнішим. Ми знаємо непоодинокі випадки, коли учасники проекту відмовляли водіїв сідати за кермо у нетверезому вигляді і попереджали про те, що водіїв можуть зловити патрульні», - розповіла заступник начальника патрульної поліції області Марія Журавель.

За словами активіста Олексія Тихонова, до роботи у рамках проекту можуть долучитися громадськість, а також журналісти.

Переглядiв: 991