Півроку не долучалася до уроків: у Знам'янці суд оштрафував матір школярки через прогули занять доньки

04.11.2022 13:21

Знам'янський міськрайонний суд двічі визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення матір учениці школи імені Т. Шевченка. Її донька прогулювала заняття. Про це повідомляє медіапортал DOZOR  посиланням на Єдиний реєстр судових рішень. 

Так, у травні цього року жінка ухилилася відобов`язків щодо виховання своєїнеповнолітньої доньки  2007року народження,що призвело до прогулів під часонлайн навчання учениці 8-го класу. За даним фактом склали протокол.

У суд жінка не з’явилася, в тім у заяві йдеться про те, що матір визнає свою вину у повному обсязі.  Суддя врахувала характер правопорушення та призначила покарання у вигляді попередження. Тоді з жінки стсягнули лише судовий збір – 496 гривень.

Уже у жовтні жінку притягнули до відповідальності повторно.

Директор школи зазначив, що школярка не долучалася до навчання з 5 березня до 15 вересня та з 19 вересня до 6 жовтня. Також учениця не виконує домашні завдання. Мати дівчини на телефонні дзвінки не відповідала. Матір школярки перед навчальним роком була згодна на змішану форму навчання, але пізніше повідомила, що бажає , щоб її донька навчалась на дистанційній формі навчання, але фактично до жодної з форм навчання учениця не приєдналась.

Матір пояснювала, що її дитина знаходиться вдома, але не долучається до освітнього процесу через те, що не прокидається вчасно, а вона не може проконтролювати цей процес, оскільки працює.

Відтак суд постановив визнати матір дівчини винною  у вчиненні правопорушень, передбачених ч.2 ст.184 КУпАП і наклав адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 100 (сто) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 1700 (одна тисяча сімсот) грн., який підлягає стягненню в дохід держави.

Переглядiв: 4465