Півтори сотні унікальних ляльок презентували у Кіровограді (ФОТО)

21.03.2019 13:10
image

В обласному центрі в універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського презентували виставку авторських ляльок майстринь міста «Лялькові сузір’я», приурочену до Всесвітнього дня лялькаря сьогодні, 21 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на виставці представлені 150 робіт, зокрема, ляльки-мотанки, казкові та містичні, обереги. Всі експонати виконані у різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва.

«Я займаюся виготовленням ляльок вже близько десяти років. Так вийшло, що вміння та захоплення до цього передалося від мами та бабусі. Я багато років вишивала, але пізніше змінила свій напрямок. Для мене лялька – це прикраса, іграшка і народна творчість. Я роблю їх із природних матеріалів, зокрема, деревини», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR член національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлана Пасашкова.
image
image
image
image
image
image
image
«Дуже гарні роботи і я не очікувала, що у нашому місті таке взагалі існує. Захоплює те, що роботи майстринь виконані у найрізноманітніших техніках. Звичайно, я давно цікавлюся виробами ручної роботи, але, на жаль, не вистачає терпіння це робити самій. Сьогодні мені приглянулися ляльки без емоцій та ті, що дарують на щастя. Мабуть, хотілося б собі таку придбати», - поділилася враженнями гостя заходу Надія Варгола.

Бажаючі можуть переглянути виставку у відділі документів з економічних, технічних та природних наук до 21 квітня.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2133