Плохотніченко визнав Табалова не винним у корупції. Прокуратура оскаржуватиме рішення

15.02.2017 17:53

image

Суддя Ленінського районного суду Леонід Плохотніченко постановив, що секретар міської ради Андрій Табалов не вчиняв адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією сьогодні, 15 лютого, повідомляє DOZOR. 

«У судовому засіданні не доведено, що неповідомлення Табаловим в установленим законом порядку про наявність реального конфлікту інтересів вчинено ним намисно, коли він не усвідомлював протиправного характеру його дій чи бездіяльності… Відсутня суб’єктивна сторона даного правопорушення. Рішення про включення до порядку денного про внесенням міським головою кандидатури на посаду секретаря міської ради 7-го скликання Табалова не скасовано, тобто є чинним, а тому не тягне за собою будь-яких наслідків… Суд дійшов висновку, про відсутність у діях Табалова реального конфлікту інтересів.. Табалов не вчинив дії, які містять ознаки адміністративного правопорушення, передбаченою частинами 1,2 статті 172 Кодексу про адміністративні правопорушення. Провадження у справі підлягає закриттю у зв’язку з відсутністю ознак адміністративного правопорушення», - зачитав текст постанови Леонід Плохотніченко.

Постанова суду може бути оскаржена у апеляційному суді Кіровоградської області протягом 10 днів з дня її проголошення.

«Апеляція повинна подаватися прокуратурою як активним учасником цього судового провадження, громадскість може лише висловлювати свою думку по цьому питанню і тиснути на владу, зробити те, що має зробити функціонально прокуратура. Ми збираємося звернутися до обласного прокурора з черговим візитом щодо недоліків в роботі прокуратури, неналежного представництва, оскільки чомусь дивно було замінено прокурора, який володів достеменно справою, на іншого прокурора, який прийшов і фактично «злив» її під правопорушника», - коментує результати судового розгляду адвокат Ігор Погасій. 

За коментарем щодо роботи прокурора по цій справі DOZOR звернувся до прес-служби обласної прокуратури, де повідомили, що прокурора замінили через незадовільний стан здоров’я Марії Федотової.

«Прокурор Федотова за станом здоров’я не могла бути присутньою на цьому судовому засіданні. [Коментуючи журналістам - ред.] Солопов міг не знати про це або просто помилятися. Прокуратура, звичайно, оскаржуватиме таке рішення суду. І у своїй апеляційній скарзі прокурор розпише, чому саме і які порушення були допущені суддею при розгляді цієї справи і прийнятті рішення», - прокоментувала речник прокуратури області Оксана Звенигородська.
Переглядiв: 1871