Побили і забрали іномарку. Поліція розслідує факт неправдивого повідомлення про злочин

19.07.2021 14:39
image

На Кіровоградщині поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Так, повідомлення на 102 надійшло повідомлення від 48-річного жителя Дніпропетровської області. Заявник розповів, що прямуючи через Кіровоградську область транзитом,  зупинився на узбіччі, щоб полагодити колесо. Після чого до нього підійшли двоє невідомих осіб, які, за словами потерпілого, нанесли йому тілесні ушкодження та заволоділи автомобілем марки Mitsubishi.

«На місце пригоди негайно прибули працівники сектору реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Протягом кількох годин поліцейські встановили місцезнаходження зниклого транспортного засобу. Автомобіль потерпілого знаходився на узбіччі дороги, неподалік Кропивницького в неушкодженому стані без ключів у замку запалення. У ході розслідування, на підставі отриманих доказів, правоохоронці встановили, що вказаний громадянин насправді жертвою злочину не став та умисно повідомив поліцейським неправдиву інформацію», - розповів начальник відділення поліції № 2 (м. Кропивницький) Володимир Кучер.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.

 

Переглядiв: 425