Податкова служба Кіровоградщини надала свою позицію щодо інформації ДБР про викриття працівників на «списанні» 4 мільйонів

11.01.2023 13:54

Управління ДПС у Кіровоградській області оприлюднило свою позицію щодо інформації Державного бюро розслідувань, де було вказано про викриття працівників податкової, які «списали» підприємству майже 4 мільйона боргу коштом держави. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу ДПС області.

«Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Кіровоградській області за результатами перевірки, проведеної у 2021 році, було встановлено неналежне виконання у 2016-2018 роках своїх функціональних обов’язків посадовими особами Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області, в частині повноти вжиття заходів стягнення податкового богу по окремому суб’єкту господарювання. При цьому ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснювало свою діяльність з 15.09.2014 року та з 02.08.2019 року знаходиться в стані припинення юридичної особи в результаті реорганізації. Матеріали даної перевірки у 2021 році були направлені до Територіального управління державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві для відповідного реагування»,  - йдеться у повідомленні.

«Працівниками ДБР встановлено причетність працівників державного фіскального органу до порушень податкового законодавства. Податковим органом на постійній основі вживаються всі заходи передбачені чинним законодавством щодо стягнення з підприємства податкового боргу. Дана справа перебуває на постійному контролі ГУ ДПС у Кіровоградській області», - додали у прес-службі.

Переглядiв: 1100