Подружжя лікарів з Кропивницького розповіло про боротьбу та перемогу над коронавірусом

29.12.2020 17:04
image

У Кропивницькому подружжя лікарів – 68-річна  офтальмолог Людмила та 72-річний нейрохірург Віталій Арсірій потрапили до обласного госпіталю для ветеранів війни, де лікувалися від коронавірусу. Виписка подружжя відбулася сьогодні, 29 грудня. Про те, як проходило лікування, дізнавався медіапортал DOZOR.

За словами подружжя, хвороба не відступала протягом трьох тижнів. Медики з 40-річним стажем роботи намагалися спочатку подолати хворобу самостійно, думаючи, що це просто застуда. Два тижні тому вони зробили тест і він виявився позитивним, тож чоловіка та жінку направили на лікування – до обласного госпіталю ветеранів війни.

«Все почалося з банальної застуди. У нас заклало носи. Почався невеликий кашель та слабкість. почали приймати вітаміни. Потім підвищилася температура – вона була невисокою і зростала до відмітки 37,3 градуси. Після цього ми почали приймати противірусні препарати, однак температура почала підвищуватися і далі. Коли ми побачили на термометрах позначку 38 – ми підключили антибіотики і звернулися до сімейного лікаря. Ми підозрювали, що у нас пневмонія і не помилилися», - розповідає лікар-офтальмолог.
image
«Вірус поводить себе дуже індивідуально в організмі різних людей. Він діє на больові точки. Наприклад, я маю проблеми з судинами – запаморочення, нудота і ці відчуття посилилися під час хвороби. Чоловік також має захворювання – все це посилюється. Ступінь тяжкості перебігу хвороби у чоловіка був наближеним до тяжкого. У мене він вважався середнім», - говорить Людмила Арсірій.

За словами подружжя, у новому відділенні для лікування людей з коронавірусною інфекцією, створили комфортні умови. Зокрема, боксовані палати, окремий вхід та можливість безконтактного перебування пацієнтів. Також у палатах є кисневі концентратори.

«Я хочу висловити подяку медикам, їм зараз дуже непросто. І вони поводять себе гідно. Дуже неприємно, коли склалося у когось враження, що медики не справляються зараз з ситуацією. Я з цим не погоджуюся, адже вони борються за кожне людське життя», - резюмувала Людмила Арсірій.
image
Переглядiв: 5838