Подружжя з Кіровоградщини шиє маски та роздає безкоштовно

30.03.2020 15:01
image

Жителі Знам’янки Віталій та Христина Зайченки шиють маски та роздають безкоштовно тим, хто цього потребує. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив автор ініціативи Віталій.

За інформацією, вони почали шити маски 16 березня.

«Ми вирішили таким чином допомогти людям, оскільки зараз в аптеках дефіцит масок, а якщо десь і є, то дорого. Не кожен може собі дозволити постійно витрачати кошти на це або ж шити самостійно. Ми шиємо маски лише з бавовни або ж льону. Один раз у нас було замовлення масок з марлі від лікарні, то там кожна маска складалася з шести шарів. Маски робимо багаторазові, тобто їх можна прасувати та прати», - розповів Зайченко.

Про те, що небайдужа сім’я створює маски, жителі області дізналися з соцмережі. Відгукнулися допомогти у добрій справі молодь та літні люди. Наразі маски виготовляє близько 13 жителів.

image
«Ми вже передали близько 800 масок поліції, медикам, сімейним лікарям, жителям Знам’янки та району, дитячому будинку «Наш дім» у Кропивницькому, навіть дитячій лікарні у Львові. Ми не беремо кошти за маски. Якщо хтось хоче віддячити або допомогти, то може приносити матеріали або зшити власноруч маски», - додав Віталій Зайченко.

Бажаючі отримати маски можуть звертатися за номером: 050 742 5484 – Віталій Зайченко.

Переглядiв: 8311