Погрожували фізичною розправою: У Кропивницькому безхатьки заблокували роботу працівників «Екостайлу»

25.09.2024 12:52

У Кропивницькому на контейнерному майданчику за адресою вул. Полтавська, 28 відучора, 24 вересня, через погрози фізичною розправою та блокування безхатьками роботи екіпажів «Екостайлу», припинили вивезення твердих побутових відходів.  Про це інформують в пресслужбі компанії «Екостайл».

На цьому майданчику розміщено 11 контейнерів для твердих побутових відходів та один контейнер-бункер об’ємом 8 кубічних метрів для великогабаритного та будівельного сміття. До вчора, 24 вересня, відходи вивозили щодня.

«Проте з початку серпня неподалік від контейнерного майданчика відкрили пункт прийому вторсировини. А поруч безхатьки встановили собі намет, де проживає 8–10 осіб. З моменту створення цього пункту прийому співробітники компанії «Екостайл» почали отримувати погрози фізичної розправи від безхатьків за те, що екіпажі продовжують вивозити сміття. Також вони періодично блокують роботу вантажників та водіїв, перегороджуючи палицями виїзд, щоб перешкодити вивезенню відходів», – розповіли в компанії.

За їхніми словами, за цей період працівники «Екостайлу» тричі викликали поліцію. Проте співробітники Національної поліції щоразу пояснюють, що вирішенням цієї проблеми має займатися відділ благоустрою, а усні погрози не є підставою для затримання.

З 24 вересня через чергову загрозу здоров’ю екіпажів «Екостайлу» та блокування безхатьками їхньої діяльності вивезення сміття стало неможливим.

«Тому сьогодні, 25 вересня, юридичний департамент «Екостайлу» подає розгорнуту заяву до правоохоронних органів та звертається до органів місцевого самоврядування з метою залучення відділу благоустрою до вирішення цієї проблеми», – підсумовують в компанії, що займається вивезенням та захороненням твердих побутових відходів у Кропивницькому.

Переглядiв: 563