Поки що кіровоградці їздитимуть по 3,5. Тарифне питання відклали

14.02.2017 16:12

image

На сьогоднішньому виконкому нові, збільшені тарифи не прийняли. Про це повідомляє кореспондент сайту DOZOR, сьогодні, 14 лютого.

Обговорення нових тарифів зайняло більше години. У цей час за дверима приміщення, де проходив виконком, знаходились більше 50 представників підприємств-перевізників. Потім півтора десятки людей зайшли до зали.

Основні претензії членів виконкому стосувались обрахування пасажиропотоку, кількості водіїв, їхніх зарплат та якість обслуговування на маршрутах.

«Всі, хто тут сидять, в тому числі і члени виконкому, не знають справжню цифру по перевезеннях. Якби був облік і ці розрахунки підходили і якби була реальна кількість перевезень, і ми б їй вірили, то дискусії б не було. Ділиться собівартість на кількість перевезених пасажирів - отримуємо тариф», - зазначив член Громадської ради Олександр Тарасов.

Перевізники наполягали на вірності своїх розрахунків, доводячи, що 5 гривень - компромісний тариф.

«Ми не винні в тому, що піднялась вартість пального, запасних частин. При обрахунванні тарифу ми ще деяких чинників, які б ще збільшили цифру тарифу, не врахували, розуміючи, які наслідки це може викликати», - пояснював директор ПП «Олікс» Дмитро Вінницький.

imageВислухавши всі сторони, Андрій Райкович переніс розгляд тарифів на четвер 16 лютого.

«Є дуже багато запитань у громади, у членів виконкому. Є необхідність професійно розглянути це питання, щоб по ньому було прийнято виважене рішення, яке повинно задовольнити і громаду, і працівників транспортних підприємств. Всі озвучені питання мають бути взяті до розгляду, продовжити сьогодні, завтра цілий робочий день, і в четвер повернутися до цього питання - погодження вартості разового проїзду на міських автобусних маршрутах», - заявив Райкович.

image

Переглядiв: 2146