Поліція отримала півсотні повідомлень про порушення виборчого законодавства

22.07.2019 07:31

Поліція отримала півсотні повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному відомстві.

Із загальної кількості 16 повідомлень стосувалися незаконної агітації, 3 - неточностей у списках виборців, 4 - видачі бюлетенів без надання документів, 2 - винесення бюлетеня за межі дільниці, 1 - підкупу виборців, 1 - псування бюлетеня та інших порушень.

За 5 фактами виявлених правопорушень інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 та ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці склали два адміністративних протоколи за ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) КУпАП.

Поліцейські продовжують нести службу у посиленому режимі.

Переглядiв: 446