Полтавську ремонтуватиме оскандалена фірма, яка була пов’язана з мерією Кропивницького

03.06.2020 14:49
image

Вулицю Полтавську у Кропивницькому ремонтуватиме ТОВ «Кронос – лідер», яка потрапляла в будівельний скандал та мала зв’язки з начальником управління капітального будівництва міської ради Кропивницького. Відповідний договір з фірмою уклала міська рада 1 червня. Про це повідомляється у системі публічних закупівель «Prozorro», інформує медіапортал DOZOR.

Початкова вартість проекту "Реконструкція вулиці Полтавської від провулку Об’їзного до вулиці Васнецова" складала 37 мільйонів 070 тисяч гривень.

У торгах брали участь Мале приватне підприємство «Тарон», ТОВ «Кронос – лідер»,  «ТОВ «ДС Пром Груп» та ДП «Кіровоградський облавтодор».

Попри те, що МПП «Тарон» пропонувало під час торгів найменшу суму, за яку готова ремонтувати шматок Полтавської за 33 млн. 367 тис. 396 грн, міська рада обрала переможцем іншого учасника. Так, відрізок дороги ремонтуватиме фірма «Кронос-лідер», яка мала дорожчу пропозицію -   36 мільйонів 820 тисяч гривень.  

Як відомо, ТОВ «Кронос-лідер» існує з 2012 року і належило Артему Литвиненку та Володимиру Ткаченку. Згідно з даними системи Opendatabot, директором фірми наразі є Андрій Жила, бенефінціаром – Ольга Білявська. https://opendatabot.ua/c/38436025

Фірма  «Кронос-лідер» відома тим, що реконструювала арку в Кропивницькому за 66 мільйонів гривень, а також спробою в 2016 році вести незаконне будівництво кафе біля «Укртелекому», де знаходяться урядові лінії зв’язку.

Фірма «Кронос-лідер» мала міцні робочі зв’язки і з теперішнім керівником управління капітального будівництва міської ради Кропивницького Сергієм Білоконем, який і є замовником ремонту вулиці Полтавської. За даними декларації посадовця, за 2017 рік, він отримував заробітну плату у цій фірмі.  Працював Білокінь у «Кронос-лідері» головним інженером. 

Повертаючись до результатів тендеру, деякі учасники відкрито заявили про порушення під час процедури закупівель.

Наприклад,  «ДС Пром Груп» поскаржився в Антимонопольний комітет через порушення, допущені ТОВ «Кронос-лідером». Зокрема, у скарзі вказано, що переможець тендеру не надав довідку про те, що ціни на будівельні матеріали в договірній ціні відповідатимуть існуючим на момент розкриття пропозиції. А ТОВ «Кронос-лідер» такої довідки не надало. Тому рішення про оголошення фірми переможцем підлягає скасуванню.

Однак вищезазначений начальник управління капітального будівництва Сергій Білокінь відповів на скаргу, що помилка є просто формальністю.  

Посадовець зазначив, що тендерний комітет замовника відніс дану невідповідність до формальної помилки, яка не зменшує технічний потенціал учасника виконати будівельно-монтажні роботи по закупівлі та не впливає в цілому на зміст пропозиції.

Нагадаємо, через ремонт частини вулиці Полтавської 33 об’єкти у Кропивницькому, серед яких, лікарні, школи та дитячі садочки залишаться без ремонтів.

Фото з сайту міської ради 

 

Переглядiв: 2979