Помер кіровоградський громадський діяч та краєзнавець

10.05.2019 06:53

В обласному центрі помер відомий у місті краєзнавець, профспілковий та громадський діяч, журналіст Станіслав Янчуков вчора, 9 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласній федерації профспілок.

Так, громадський діяч помер на 81 році життя. Прощання відбудеться у суботу, 11 травня, о 10:00 за адресою: вулиця Преображенська, 59. 

За інформацією, Станіслав Янчуков тривалий час працював у Федерації профспілок на посаді заступника голови та в органах місцевого самоврядування, зокрема і на посаді начальника управлінні з питань преси та інформації Кіровоградської обласної державної адміністрації. Після виходу на пенсію працював на посаді головного редактора ТОВ «Центрально-Українське видавництво».

Журналіст, краєзнавець-дослідник видав декілька праць з історії області, зокрема «Весна і 40 тисяч посмішок», «На чолі місцевого самоврядування», «З іменем Володимира Ястребова», «До спортивних вершин» та як редактор підготував до друку безліч книг. Брав активну участь щодо організації і проведення фестивалю «Вересневі самоцвіти». Також Янчуков - лауреат премії імені Ястребова. 

Фото uc.kr.ua

Переглядiв: 1015