Помер колишній голова Кіровоградської обласної ради

10.03.2021 09:03
image

Помер колишній голова обласної ради Микола Ковальчук. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова ОДА Андрій Назаренко, інформує медіапортал DOZOR. 

"Сьогодні прощаємося з Миколою Михайловичем Ковальчуком. Людиною неординарною, з тонким почуттям гумору і професіоналом. Частину свого життя він присвятив лісовому господарству й годинами міг розповідати про улюблену справу. Ми познайомилися, коли Микола Михайлович був головою обласної ради. Разом літали у Сербію. Це був, здається, 2011 рік і перший міжнародний рейс, який прийняв наш аеропорт. Пам’ятаю, як він захоплювався наймасштабнішою на Балканах сільськогосподарською виставкою. А вже потім Кіровоградщина започаткувала свою AgroExpo.
Світла пам’ять Миколі Михайловичу. Він залишив по собі яскраву сторінку в історії області", - написав Назаренко. 

Довідково: 

Ковальчук Микола Михайлович народився 24 вересня 1948 року у місті Чигирин Черкаської області.

Має вищу освіту: у 1971 році закінчив лісогосподарський факультет Української сільськогосподарської академії за спеціальністю "інженер лісового господарства". Також закінчив у 2002 році Кіровоградський національний технічний університет, магістр фінансів.

Тривалий проміжок часу — 30 років — працював лісничим Відрадного лісництва Дніпропетровської області. З 1977 по 1997 рік працював директором Дніпропетровського держлісгоспу. З 1997 року очолював державне лісогосподарське об'єднання "Кіровоградліс" в Кіровоградській області.[2]

З грудня 1999 року по березень 2005 року працював заступником голови Кіровоградської обласної державної адміністрації (ОДА) з питань економіки та фінансів.

У березні 2006 році Микола Ковальчук балотувався до Верховної Ради України за списками Партії регіонів під номером 221. До парламенту не пройшов.

З травня 2006 року по листопад 2010 року працював на виборній посаді в Кіровоградській обласній раді. Був головою постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та інвестицій. Депутат місцевих рад п'яти скликань, на чотирьох з них очолював бюджетну комісію.

З 17 листопада 2010 року по 23 лютого 2014 року був головою Кіровоградської облради VI чкликання.

Член Партії Пенсіонерів України. Керівник Кіровоградської обласної організації "Партії Пенсіонерів України".

Є автором статей з питань лісівництва, економіки та фінансів. Написав книгу "Степ і ліс. Сучасне і минуле лісівників Кіровоградщини".

Є лауреатом обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова. 

Фото ppukr.org

Переглядiв: 2304