Помер почесний громадянин міста Кропивницького

15.10.2019 06:30

В обласному центрі помер письменник та літературознавець, почесний громадянин міста Володимир Панченко вчора, 14 жовтня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив письменник Василь Слабошпицький, інформує медіапортал DOZOR.  

«Болісна звістка: не стало Володимира Панченка. «Ще три дні тому ми говорили з ним по телефону, і він казав слова прощання. Те ж саме прозвучало і в його позавчорашній розмові з В'ячеславом Брюховецьким, якому належить особлива роль у житті й педагогічній кар'єрі Володимира Панченка. Брюховецький забрав його з Кіровоградського університету на посаду віце-президента Києво-Могилянської академії. Ми приязнилися понад чотири десятиліття. Панченко виростав на першорядного критика, літературознавця, есеїста на наших очах. Останні роки у нього були неймовірно продуктивними. З'явився двома виданнями його "Сонячний годинник", що має таку жанрову дефініцію: "книга пілігрима". Його повість "Про Миколу Зерова" перемогла в кількох рейтингах і засвідчила, що це - одна з найвидатніших літературознавчих праць в Україні», - написав Слабошпицький.
«Всі його книжки дуже схожі на нього – вони розумні, літературно артистичні і за кожною, як і за ним особисто, вгадується ціла бібліотека, до котрої він тягнувся своїм спраглим і сміливим розумом. Він мужньо йшов до кінця своїх днів, все знаючи наперед. Тільки кілька разів сумно обмовився про те, що нині вийшов на особливу творчу «форму», і в нього було багато оригінальних задумів… Прощай, Володимире. Ти залишаєшся світлою сторінкою в житті тих, хто тебе знав і любив», - додав письменник.
Переглядiв: 1652