Помер відомий кіровоградський письменник та журналіст

02.10.2017 06:52
image

У обласному центрі помер відомий журналіст та письменник Віктор Погрібний. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив професор педуніверситету Григорій Клочек, інформує DOZOR.

«Прийшла сумна звістка про те, що відійшов у інший світ Віктор Погрібний. Сам по собі він не сторінка, а цілий розділ, а точніше, окремий том у багатотомній історії літератури та журналістики нашого краю. Однокурсник Бориса Олійника, товаришував, навіть жив один рік у найманій квартирі з іншим студентом цього ж факультету - Василем Симоненком. Шістдесятник, і цей дух шістдесятництва він приніс у провінційний Кіровоград. Був метром місцевої журналістики. Глибоко патріотичний, чесний із собою та іншими. Прекрасний  публіцист. Багаторічний керівник обласної літературної студії «Степ». Залюблений у степовий край і у свою рідну Матусівку, що неподалік Арсенівки. В останні роки більшість часу проживав у батьківській хаті, у якій господарювала його племінниця. В Арсенівці він з величезними зусиллями створив меморіальний музей Івана Тобілевича (Карпенка –Карого) – саме тут на березі Великої Висі зберігся будинок поміщика, маєтком якого управляв Карпо Тобілевич, батько драматурга», - повідомив Клочек.
«Осиротіла Арсенівка, осиротів викоханий, доглянутий ним «Степ», з якого пішли у літературу десятки його вихованців», - додав науковець.

Фото Григорія Клочека

Переглядiв: 1002