Помер відомий кропивницький архітектор

24.05.2020 16:32
image

Помер відомий кропивницький архітектор Віталій Кривенко. Про це повідомляється на сторінці Кіровоградської Торгово-промислової палати у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

"Серце великого життєлюба перестало битися на 83-му році. Воно було віддане Україні та Кіровоградщині. Містяни знали Віталія Єфремовича як талановиту та мудру людину, яка дбала про добробут і духовне процвітання рідного краю, людиною, у якої тисячі наших краян отримували допомогу чи просто пораду. Кіровоградщина втратила серце свого великого земляка, але вічною про нього буде пам'ять", - йдеться у повідомленні. 

Довідково:

Віталій Кривенко - архітектор, геральдист, заслужений архітектор України, член Національної спілки архітекторів України та ради Українського геральдичного товариства, голова Кіровоградського обласного відділення УГТ, почесний громадянин Кропивницького, автор численних архітектурних проектів та символіки (герб і прапор) Кропивницького.

Віталій Кривенко розпочав трудову діяльність у 1959 році на посаді художника-оздоблювача. 1968—1975 рр. працював в управлінні містобудування та архітектури Кіровоградського облвиконкому. 1976—1987 рр. — головний архітектор Кропивницького.

З 1987 по 1991 рр. займав посаду головного архітектора виробничого об'єднання «Червона Зірка». З 1991 по 1996 рр. обіймав посаду начальника управління містобудування, архітектури, землеустрою та землекористування Кіровоградської міської ради.

1996—2012 рр. працював у Кіровоградському науковому технічно-лабораторному центрі спеціальних видів робіт у будівництві.

З 1996 року — засновник і голова Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства.

Від 1997 року — заступник голови геральдичної комісії при Кіровоградській обласній раді. 

Рішенням Кіровоградської міської ради від 09 вересня 2014 року Кривенку Віталію Єфремовичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кіровоград».

Переглядiв: 2094