Понад 200 шкіл Кіровоградщини обрали очну форму навчання

23.11.2020 13:44

227 шкіл Кіровоградщини навчаються очно станом на сьогодні, 23 листопада. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Володимир Таборанський.

«Наразі є тенденція до збільшення закладів, які навчаються дистанційно та змішано. Це пов'язано із тим, що зростає не лише захворюваність на коронавірус, а й сезонна – ГРВІ. 70% шкіл продовжують навчатися очно. Така форма навчання діє у 227 школах, де навчається 58 тисяч учнів, а змішана – у 66 закладах, де навчається понад 34 тисячі учнів. На дистанційному навчанні 16 шкіл – 4 тисячі учнів», - розповів Таборанський.

За інформацією, на дистанційній формі навчання, зокрема, у Новомиргородському районі – 5 шкіл, Бобринецькому районі – 2 школи. На змішаному навчанні є цілі території – місто Кропивницький, Голованівський, Долинський, Новоукраїнський райони, Компаніївська і Первозванівська ОТГ.

Володимир Таборанський зазначив, що у Кропивницькому найвищий показник захворюваності серед учнів та працівників шкіл. Так, зафіксували 14 випадків захворювання серед учнів та 28 – серед працівників освіти.

За даними останнім часом також зросла захворюваність у Новомиргородському та Кропивницькому районах. Зокрема, випадки COVID-19 спостерігаються і в Бобринці, Світловодську, Олександрії, Бобринецькому, Знам’янському та Олександрівському районах.

Переглядiв: 1008