Понад 40 посадовців з Кіровоградщини притягнули до адмінвідповідальності

16.06.2020 09:21

На Кіровоградщині 43 посадові особи притягнули до адміністративної відповідальності за втрати матеріальних та фінансових ресурсів на майже 12 мільйонів гривень з початку року. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні державної аудитслужби.

За інформацією, завдяки роботі аудиторів забезпечили відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат.  Окрім того, за результатами проведених державних фінансових аудитів надали 60 пропозицій щодо підвищення ефективності використання фінансових ресурсів та майна.

Об’єкти контролю впровадили 22 пропозиції, за результатами яких досягнули додаткового результату та відшкодували втрати на суму 5,3 мільйонів гривень. За вчинені фінансові порушення 43 посадові особи притягнули до адміністративної відповідальності, 18 – до матеріальної, 11 – до дисциплінарної.

До установ, у яких знайшли порушення, застосували 4 заходи впливу: у 2 випадках зупинили операції з бюджетними коштами, зменшили бюджетні асигнування, прийняли вимогу про повернення наданих одержувачам бюджетних коштів, використаних не за цільовим призначенням. Також у 2 випадках попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на понад 1 мільйон гривень.

Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій прийняли 20 управлінських рішень. На розгляд правоохоронним органам передали 8 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудові розслідування.

Переглядiв: 793