Понад 60 кіровоградців стали донорами в рамках акції "50 відтінків червоного"

22.02.2017 12:24

image

Понад 60 жителів обласного центру стали донорами в рамках всеукраїнської акції "Допомогти може кожен" від Фундації регіональних ініціатив. Про це сайту DOZOR повідомили організатори акції.

Зокрема, до заходу долучилися військові третього полку спеціального призначення, працівники Національної поліції, товаривство Червоного хреста та інші.

Перед здачею крові кожний потенційний донор здавав кров на експрес тест для перевірки на два види гепатиту, ВІЛ/СНІД, сифіліс та інші захворювання. Потім терапевт перевіряв тиск та проводив огляд.  Після пожертвування крові всі донори отримали дозвіл на дводенний відпочинок та безкоштовний комплексний обід.

За словами одного з організаторів Максима Несвітайло, донорська акція проходить вже вп'яте і триватиме до п’ятниці, 24 лютого, в обласній лікарні та на станції переливання крові. До акції запрошують долучитися усіх охочих. Напередодні здачі крові необхідно утриматися від споживання алкоголю, жирної,  копченої,  смаженої, та гострої їжі, молочних продуктів та шоколаду. 

Переглядiв: 1129