Понад 60 посадовців притягнули до відповідальності на Кіровоградщині

09.07.2020 07:59

На Кіровоградщині 63 посадових особи притягнули до адміністративної відповідальності після проведення ревізій та державних фінансових аудитів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держаудитслужбі.

Так, протягом шести місяців року фахівці східного офісу Держаудитслужби області знайшли втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму понад 18,1 млн грн.

Аудитори забезпечили відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 12,2 млн грн.

Окрім того, за результатами проведених державних фінансових аудитів надано 68 пропозицій щодо поліпшення ефективності використання фінансових ресурсів та майна. Об’єкти контролю впровадили 36 пропозицій, за результатами яких досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на суму 10,1 млн грн.

Крім цього, 18 посадовців притягнули до матеріальної відповідальності, ще 11 – до дисциплінарної.

До установ, у яких виявили порушення, застосували 9 заходів впливу: у 4 випадках зупинили операції з бюджетними коштами, зменшили бюджетні асигнування, прийняли вимогу про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів, наданих одержувачам бюджетних коштів, а також у 3 випадках попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на понад 2,7 млн гривень.

Переглядiв: 975