Посадовців Кіровоградської ОДА викрили на хабарі

10.07.2019 07:19

Оперативники управління захисту економіки в Кіровоградській області, слідчі обласної поліції викрили посадовців обласної державної адміністрації у хабарництві. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, посадовці вимагали від фізичної особи 15 тисяч гривень за надання документів на перерахування коштів з державного бюджету у якості безвідсоткового кредитування з метою купівлі житлового будинку.

Під час одержання неправомірної вигоди одного із хабарників затримали.  У службовому кабінеті правопорушниці правоохоронці вилучили отримані нею кошти.

Останню затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час вирішується питання про затримання спільника затриманої посадової особи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення його про підозру.

 

Переглядiв: 4770