Посадовців управління охорони здоров'я підозрюють у вимаганні "відкатів" від медпрацівників

26.03.2020 09:19

Правоохоронці викрили групу осіб з числа посадових осіб управління охорони здоров’я однієї з міських рад Кіровоградщини, які вимагали від підлеглих медичних працівників «відкати» від отриманих премій. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

До складу групи входили посадові особи структурного підрозділу управління охорони здоров’я однієї з міських рад, які організували схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від підлеглих молодших медичних працівників у вигляді «відкатів». Сума отриманої неправомірної вигоди складає 60 тис грн.

За даними слідства, вказана група осіб організувала схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди зі своїх підлеглих за рахунок бюджетних коштів виділених на реформування районних медичних закладів, а також премій медичних працівників. Щомісячно вимагали від підлеглих молодших медичних працівників частину від отриманої заробітної плати у вигляді премій, не дивлячись на те, що заробітна плата медперсоналу і так мізерна.

Викрили посадовців медичної сфери «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис грн.

У кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії та встановлюється коло осіб причетних до злочину.

Вирішується питання повідомлення про підозру фігурантам справи за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а також клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

 

Переглядiв: 1429