Посадовцю, який дав хабар прокурору, у кілька разів зменшили розмір застави

31.10.2017 08:38
image

Керівнику кіровоградської установи виконання покарань, який намагався дати прокурору хабар, обласний апеляційний суд зменшив розмір застави. Про це сайту DOZOR повідомили у відомстві.

За інформацією, прокуратура вимагали обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначити розмір застави у розмірі  80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 128 000 грн.

Згідно з поданням апеляційної скарги начальника СІЗО, суд визначив підозрюваному заставу у межах 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 32 000 грн. Цю суму вважають достатньою для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків передбачених КПК України.

Як зазначили у прес-службі апеляційного суду, суд проголосив лише результативну частину ухвали. Повний текст буде виготовлено за 5 діб, тоді обіцяють і про мотивацію для зменшення застави.

Нагадаємо, 19 жовтня працівники Служби безпеки України затримали начальника однієї з пенітенціарних установ обласного центру при спробі дати хабара одному з посадовців обласної прокуратури. За інформацією, начальник пенітенціарного закладу планував дати  десять тисяч гривень прокурору, аби той «не помічав» порушень, виявлених під час перевірок установи, та не притягував його як керівника до відповідальності. Посадовець обласної прокуратури одразу поінформував правоохоронців про «пропозицію».

Переглядiв: 3568