Послід став причиною смороду у Кропивницькому (ФОТО)

19.07.2019 11:38
image

Причиною смороду, який протягом тижня відчували жителі обласного центру, став викид на поля великої кількості курячого посліду.  Про це під час прес-конференції повідомили посадовці міської ради, які були на місці події, сьогодні, 19 липня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, послід вивозився на поля поблизу села Вільне Кропивницького району з місцевої птахофабрики. За словами начальника міської спеціалізованої інспекції Андрія Максюти, під час його прибуття на місце пригоди прибув керівник сільськогосподарського підприємства «Шанс» Андрій Таровик. Посадовці рекомендували йому призупинити роботи з вивезення рідкого посліду на поля.

«Починаючи з понеділка, ми працювали з ДСНС,  визначали причини смороду, - зазначив Андрій Максюта. – Екологи були обурені, чому їх туди (на місце складання викидів – ред.) викликали, сказали: «Що тут такого, це ж органіка». Там рідкі відходи від птахоферм! За моєю інформацією, птахоферма працює там півроку, до цього вона півтора року була законсервована. Що там відбувається – не мені встановлювати, я не маю таких повноважень».

У цей час фахівці Держпродспоживслужби заявили, що головне управління наразі готує наказ про перевірку птахогосподарства. Крім цього, для замірів шкідливих викидів у повітрі долучаться фахівці обласного лабораторного центру. Перші результати дослідження зразків повітря мають бути вже сьогодні.

image

Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 2244