Працівник Держпраці, який у Кропивницькому погорів на хабарі, сидітиме вдома

25.11.2020 17:22
image

В обласному центрі у Ленінському районному суді працівнику Держпраці Олександру Чернявському, якого підозрюють у хабарництві, обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту сьогодні, 25 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR

Як відомо, посадовець вимагав кошти від приватного підприємця за складання позитивного для нього висновку щодо обставин розслідування нещасного випадку на виробництві. 

Під час засідання розглянули матеріали, долучені до справи, а також заслухали адвоката підозрюваного Андрія Бірюкова та прокурора Сергія Ожога

Так, прокурор заявив про потребу тримання підозрюваного під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів. Сторона обвинувачення обґрунтувала це вірогідністю певних ризиків, пов'язаних із тиском на свідків та приховуванням документів справи нещасного випадку на виробництві. 

У свою чергу адвокат повідомив, що докази та документи по цій справі вже вилучили під час обшуку, а тому причин для тримання під вартою немає. Крім того, сторона захисту наголошувала на те, що у підозрюваного на утриманні двоє малолітніх дітей віком 5 та 10 років, а також батьки пенсійного віку. 

"Під час затримання я не чинив опору, відповідав на всі питання, добровільно дав доступ як до автомобіля, так і до особистого обшуку. Щодо ризиків хотів би зазначити, що будь-яких впливів на свідків або тих, кого можуть викликати у їх якості, з мого боку бути не може. Також будь-яких уникнень від відповідальності щодо даної кримінальної справи бути не може. Обґрунтування ризиків, на жаль, безпідставне", - повідомив підозрюваний. 

Після розгляду наданих доказів суд вирішив частково задовольнити клопотання прокурора та обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. 

Як раніше повідомляв DOZOR, завідувач сектору одного з управлінь Держпраці погорів на отриманні хабаря у розмірі 1 000 доларів 23 листопада. 

Переглядiв: 1198