Правоохоронці затримали голову та працівника Кіровоградської ОДА

25.06.2020 20:16
image

Правоохоронці затримали голову ОДА Андрія Балоня та одного з працівників облдержадміністрації сьогодні, 25 червня. Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«Детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА «на гарячому»», - йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності.

За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами. Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому.

«Голову ОДА та його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримано в порядку ст. 208 КПК України.Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину. Деталі - згодом», - повідомляє НАБУ.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Переглядiв: 11145