Представники кіровоградських ОСББ влаштували флешмоб перед мерією (ФОТО)

31.01.2018 09:15
image

В обласному центрі перед будівлею міської ради представники кількох десятків ОСББ приєдналися до всеукраїнського флешмобу проти постанови Кабміну, через яку вони не можуть отримати кошти на субсидії сьогодні, 31 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, до флешмобу долучилося понад 50 представників ОСББ міста.

«Вийшла постанова Кабміну та міністерства фінансів про те,що ми зобов’язані усі субсидії, що нараховуються людям, переказати на спецрахунки і ці кошти перерахують туди. Ці кошти ми зможемо брати лише для заробітних плат, пільг, податків та оплати електроенергії. Але за 2017 рік кошти нам не виплатили, зокрема, за листопад та грудень, і ці гроші хочуть перекинути на рахунок казначейства. Згідно з постановою Кабміну, ці кошти переказують на підприємства та установи, які надають послуги. ОСББ не надає послуг, ми не отримуємо доходів. Усі ці кошти – це внески мешканців будинків, за які ми утримуємо наші будинки – міняємо труби, освітлення, робимо поточні ремонти у під’їздах», - обурюється голова правління ОСББ «Переможець» Тетяна Джулай.
 
«Тепер по моєму ОСББ заборгованість жителів за послуги – 26 тисяч гривень за два останні місяці минулого року. Кошти є, але я не можу використати їх так, як я розраховувала. З нас намагаються зробити надавачів послуг, але це порушення закону про ОСББ», - додає керівник ОСББ.

За словами представників міських ОСББ, від ради голів ОСББ з цього приводу було направлене звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, а також до міського голови та губернатора. Голови ОСББ постійно телефонували протягом двох місяців із запитанням про те, де кошти на субсидії, але отримували у відповідь, що треба почекати 15 діб.

«Ми рік добиваємося, щоб мер з нами зустрівся, але так і не вийшло. Ми хочемо, щоб влада повернулася до нас обличчям, оскільки нам дали на утримання ці будинки і ми їх відновлюємо. Ця проблема торкнулася ОСББ усіх міст України, тому ми прийняли естафету у флешмобі від Сєвєродонецька», - говорить Тетяна Джулай.

Після запису відеозвернення кіровоградські ОСББ передали естафету своїм колегам з Бахмуту, що на Донеччині. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1725