Прем'єр-міністр назвав дати введення посиленого карантину на Кіровоградщині  

09.12.2020 14:08
image

На території всієї країни та Кіровоградщини безпосередньо понад два тижні будуть діяти «зимові канікули» на 16 днів, з 8 січня 2021 року. Про це під час засідання Уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 9 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

За його словами, було прийнято рішення, до кінця року не вводити жорстких карантинних обмежень, однак вже після новорічних свят українці підуть на додаткові «зимові канікули».

«Ми прийняли рішення, з 8 по 24 січня наступного року в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження, назвемо їх “зимові канікули заради безпеки". Це робиться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити після новорічних свят. Тобто посилені карантинні обмеження будуть вводитися аби розірвати ланцюг захворюваності», - зазначив Шмигаль.

Що саме передбачатиме посилений карантин:

- заборона роботи кафе, барів, ресторанів, крім доставки та замовлень на виніс;

заборона роботи магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, театрів, а також торговельно-розважальних центрів за виключенням, коли в ТРЦ дозволяється торгівля лише продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, продуктами особистої гігієни;

- будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, окрім дитячих садків;

- буде заборона щодо будь-яких розважальних, рекламних, спортивних, культуриних, масових заходів на цей період.

Зауважимо, що громадський транспорт продовжить працювати. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори та готелі.

Переглядiв: 3915