Прем'єри та культурні платформи: Якою буде програма фестивалю "Вересневі самоцвіти" у Кропивницькому (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)

19.09.2024 13:17

На Кіровоградщині, попри війну, відбудеться Всеукраїнське свято театрального мистецтва  «Вересневі самоцвіти».   Фестиваль розпочнеться 23 вересня. Про це під час брифінгу повідомила очільниця управління культури ОВА Уляна Соколенко сьогодні, 19 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами посадовиці, найголовнішим завданням для проведення такого заходу стала безпеки учасників та гостей фестивалю, який триватиме протягом тижня.

«Перша вистава відбудеться просто неба, і це вистава від нашого театру імені Марка Кропивницького.  Це цьогорічна прем’єра «Гра в корифеїв Або герой західного світу». У вівторок завітають солісти Львівської національної опери у балеті «Фауст». Традиційно запрошені до участі Криворізький міський академічний театр музично-пластичних мистецтв», - наголосила Уляна Соколенко.

Посадовиця констатувала, що цьогорічна програма заходів – досить широка і  містить різнопланові заходи. Зокрема, заплановані вистави та культурні платформи різного спрямування.

Одна з локацій – театр Корифеїв, де будуть покази вистав. Музейно-природно заповідник «Тобілевичі» також прийматиме гостей, так само, як і «Хутір Надія», де у неділю проведуть театральний форум, на який запросили відомих в Україні діячів культури. Під час форуму говоритимуть про театральне мистецтво під час війни.

Повна програма заходів – в афіші.

Переглядiв: 116