Презентація «Смачної Кропивниччини»: Меню українських автентичних страв з’явилося у місцевій кнайпі «Бамбетель» (ФОТО)

15.02.2023 12:27

У Кропивницькому у кнайпі «Бамбетель» відбулася прес-дегустація та представлення нового меню за рецептами з книги «Смачна Кропивниччина» сьогодні, 15 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Наразі «Бамбетель» є першим та поки що єдиним закладом у Кропивницькому, де можна буде спробувати традиційні українські страви, рецепти яких були записані під час експедицій Кіровоградщиною з проектом «Баба Єлька».

«Ми звикли асоціювати українську кухню лише з варениками, борщем та салом. Але подивіться, скільки тут цікавого всього в нашому змісті. Назви «Бабка», «Бігус», «Вареники з піском», «Варениці», «Галушки смажені», «Затірка», «Бовтиський капусняк», «Зливана каша» - що це таке? Або «Молошне»? «Картопля-пуканка», «Лежні», «Манзарі». Як на мене, навіть прочитавши назви, можна захотіти їх скуштувати, адже в них щось є таємниче», - поділилася координаторка напряму «Смачна Кропивниччина» Інна Тільнова.

«Ми вирішили стати одним з тих, хто буде впроваджувати ці рецепти в життя. І ми безмежно вдячні проекту «Баба Єлька» за те, що вони відгукнулися на нашу пропозицію по співпраці і по втіленню меню від «Смачної Кропивниччини». Ми вважаємо, що це важливо, українські традиції дуже потужні в усі часи.  Їх не треба забувати – за допомогою української кухні, пісні, відродження всіх наших українських традицій», - зазначає засновник кнайпи «Бамбетель» Дмитро Смельняк.

У новому меню є 24 автентичні страви, які обиралися за принципом спогадів з дитинства. Кожен, хто спробує будь-яку страву, може пригадати, як щось подібне готувала мама або бабуся.

«Маю декілька улюблених страв з цього меню, хоча вони всі дуже смачні. Реберця в солодкому соусі, борщ, а також салат «Теліжка»  - смакують чудово. Борщ та реберця – страви, які готуються досить тривалий час», - каже Дмитро Смельняк.

Вже сьогодні, о 17:00 відбудеться перша смачна вечеря, яку планують проводити щомісяця. В цілому вже зараз кожен зможе на постійній основі завітати до кнайпи та спробувати усі страви, які зазначені у новому меню.  

Переглядiв: 1649