Причиною вирубки півсотні дерев у кіровоградському дендропарку став спорт

24.02.2018 13:04
image

В обласному центрі у дендропарку зрубали півсотні дерев задля проведення будівельних робіт. Про це сайту DOZOR повідомили в ОДА.

Як повідомляв DOZOR, минулого тижня біля комплексної дитячо-юнацько-спортивної школи №2 на території дендропарку зрубали 55 дерев. Інформація про даний факт викликала неабияке обурення містян.

DOZOR звернувся за коментарем до директора департаменту екології та природних ресурсів кіровоградської ОДА Олександра Ковтунова. За його словами, дана земельна ділянка не відноситься до земель природо-заповідного фонду.

«Я особисто розбирався у цьому питанні. Раніше була виділена земельна ділянка під цим спорткомплексом і вона не відносилася до зони ПЗФ. Дерева зрубані для того, щоб були проведені будівельні роботи. Є проект, який передбачає вирубку дерев задля розширення цього спортивного комплексу, тому дерева вирубують. Відповідні органи погодили даний проект реконструкції. Розпорядником коштів є управління капітального будівництва. Наскільки я знаю, буде сплачена відновлювальна вартість цих дерев», - прокоментував Олександр Ковтунов.

За словами заступника начальника управління капітального будівництва ОДА Ігоря Царьова, без вирубки дерев повноцінна реконструкція спортомлексу була б неможливою.

«На даній території буде збільшуватися площа спортивних майданчиків, будуть створюватися зали атлетики і таке інше для проведення спортивних заходів. На даний час немає кінцевого варіанта фінансування, але, за попередніми даними, Фонд регіонального розвитку надасть 11 мільйонів гривень, обласний бюджет надасть 1,1 мільйон. Роботи розпочнуться вже у березні, саме там, де вирубали дерева. Справа в тому, що на території даної школи перебував заступник міністра фізкультури та спорту і він побачив у закладі  школу завтрашнього дня. Там зараз жахливі умови, шкода дітей, а їх там майже 800 займається. На базі цієї школи ми хочемо розширити бігові доріжки з покриттям європейського стандарту. Подібні школи є зараз у великих містах. Головна мета цієї реконструкції – створення умов для дітей та можливості для проведення міжнародних змагань», - розповів Ігор Царьов.
Переглядiв: 1839