Приміщення обласної станції переливання крові хотіли передати в оренду

25.09.2020 12:04
image

Приміщення Кіровоградської обласної станції переливання крові хотіли передати в оренду ТОВ "Біофарма Плазма". Відповідне рішення депутати розглянули під час сесійного засідання сьогодні, 25 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, під час виступу директор стратегічного розвитку "Біофарма Плазма" Оксана Плотнікова повідомила, що майно станції залишається у власності області.

"Ми пропонуємо внести 80 мільйонів, щоб наповнити станцію сучасним обладнанням, щоб мешканці отримували якісні компоненти крові. На сьогодні, вони не отримують цього", - розповіла Оксана Плотнікова.

Як повідомила інвестор, Черкаська область з ними співпрацює та отримує орендну плату близько 2,5 мільйонів гривень, які використовує для закупівлі необхідних компонентів. Область раніше витрачала близько 13-15 мільйонів на утримання центру.

Тепер ці кошти не треба направляти на станцію. Інвестор це робить за свій рахунок. Ці кошти можна направляти на лікувальні заклади для закупівлі компонентів крові.

"Скоротилися витрати закладів охорони здоров'я на проведення лабораторних обстежень, оскільки центр крові надає дуже ретельні аналізи кожного донора. Це те, що зараз не робиться в вашому центрі", - зазначила Плотнікова.

За її словами, у нас такі аналізи проводять методом ІФА, у той час як набагато достовірнішим є ПЛР-тестування. Нова техніка визначає заражену кров.

За інформацією, всіх робітників центру працевлаштують, щоб вони могли перебувати в нормальних умовах, а також дадуть лікарням області мати якісні компоненти.

Однак після обговорення депутати облради не підтримали проект рішення через побоювання, що станція переливання крові опинитися у приватній власності.

Переглядiв: 1032